ISO  9000 : 2000 Kalite  Yönetim  Sistemi Üretim ve hizmet sektöründe tasarımdan son kullanıcıya ulaştırılması ve satış sonrası servis  hizmetlerini kapsayan faaliyetler dizisinin sistematik olarak kontrol altına alınıp sürekli gelişmeye, verimli ve hatasız üretime, etkin yönetim ve koşulsuz müşteri mutluluğuna ulaşmayı  yönlendiren standarttır.
ISO  14000  Çevre  Yönetim  Sistemi /Çevre Mevzuatı Özellikle endüstriyel kurumların gerek proseste gerekse proses sonrası çıktıları ile doğal çevreyi koruyacak şekilde çevre yönetim sistemi kurup işletime alınmasını hedefleyen standarttır.
ISO 9000 / ISO 14000 / ISO 18000‘ in  Harmonizasyonu Bu sistemler için politika ve stratejilerin, El Kitabı ve diğer dökümantasyonun birlikte oluşturulup ayrı ayrı harcanan zaman ve emeği kazanmak amaçlanmaktadır.
ISO TS 16949 ISO 9000 Kalite Sistem standartlarından yola çıkarak Otomotiv sektörü ve yan sanayileri için geliştirilmiş ve belgelendirmeye esas olan sektörel bir standarttır.
AQAP NATO Kalite Uygunluk Belgesi, Savunma Sanayi ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet üreten kuruluşların MSB tarafından yeterliliklerinin onaylanıp belgelendirildiği bir kalite yeterlilik belgesidir.
CE  İşareti Konularında yayınlanmış olan ve son kullanıcının güvenliğini esas alan Avrupa Birliği Direktiflerine uygun olarak üretimi belgeleyen ve belgeli ürünlerin Avrupa Birliği ülkelerinde gümrük engellemesi olmadan dolaşımına olanak sağlayan belgelendirmedir.
ISO 13485 Tıbbi Cihazlar için Yönetim Sistemi
HACCP – ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Gıda sektöründe Gıda Güvenliği ve Hijyen  koşullarının standardizasyonunun sağlanmasına yönelik Kalite Sistemidir. 1997’de yayınlanmış ve 09.06.1998'de değişikliğe uğramış olan Türk Gıda Kodeksinde HACCP ilkelerinin uygulanması zorunlu hale getirilmiştir.
TS ISO EN 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği  Laboratuvar Akreditasyonu için şartları içeren TS ISO 45001'in, ISO 9000 beklentileri ile entegrasyonu sonucunda Mayıs 2000 'de yayınlanarak yürürlüğe giren uluslararası bir standart olup, her tip laboratuvarın bir kalite sistemi çerçevesinde deney / kalibrasyon yeterliliğinin akredite edilmesi için esas alınmaktadır.